Соопштенија

Во Струмица концерт со музика од Астор Пјацола

Во Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица вечерва (2 јули) со почеток во 20 часот ќе се одржи концерт на Тони Пецанов и неговиот состав ...

koncert_Anton_Panov

Повеќе...

Në Strumicë, koncert me muzikë nga Astor Pjacola

Në Qendrën e Kulturës “Anton Panov” në Strumicë sonte (2 korrik), duke filluar nga ora 20 do të mbahet koncerti i Toni Pecanov dhe ekipit të tij...

koncert_Anton_Panov

Повеќе...

Концерт на Дувачкиот квинтет „Јозеф Хајдн Брас“ од Австрија

Дувачкиот квинтет „Јозеф Хајдн Брас“ од Австрија вечер на плоштадот „Мајка Тереза“ ќе одржи концерт во рамки на „Скопско лето 2018“...

nastan

Повеќе...

Koncert i Kuintetit frymor “Jozef Hajdn Bras” nga Austria

Kuinteti frymor “Josef Hajdn Bras” nga Austria sonte në Sheshin “Nënë Tereza” do të organizojë koncert, në kuadër të “Verës së Shkupit 2018”...

nastan

Повеќе...

Министерството за култура ја продолжува јавната расправа по Нацрт - законот за култура

Министерството за култура на Република Македонија објавува јавна расправа по текстот на Нацрт-законот за јавен интерес во културата...

Повеќе...

КОНКУРС за учество во финансирање на проекти за манифестацијата „Нов културен бран“ во 2018 година

КОНКУРС за учество во финансирање на проекти за  манифестацијата „Нов културен бран“ во 2018 годин

Пријава за манифестацијата "Нов културен бран" во 2018 година

KONKURS për pjesëmarrje në financimin e projekteve për manifestimin “Vala e re kulturore” në vitin 2018

KONKURS për pjesëmarrje në financimin e projekteve për manifestimin “Vala e re kulturore” në vitin 2018

Буџет на Министерство за култура за 2018 година

Согласно политиките на Владата на Република Македонија за транспарентност и отчетност, Министерството за култура на Република Македонија го објавува буџетот на Министерството за 2018 година ...

Буџет на Министерството за култура за 2018 година

Покрената е постапка за измени на Законот за вработените за правата од работен однос во културата

Владата на Република Македонија на седницата одржана на 12.06.2018 година донесе заклучок со кој го задолжи Министерството за култура во соработка со Министерството за информатичко општество и администрација до крајот на 2018 година да достават предлози за регулирање  на правата од работен однос во областа на културата ...

Повеќе...

Është ngritur procedure për ndryshime në ligjin për punojës në sektorin publik

Qeveria e Republikës së Maqedonisë, në mbledhjen e mbajtur më 12.06.2018 solli pëfundim me të cilin e ngarkoi Ministrinë e Kulturës që, në bashkëpunim me Ministrinë e Shoqërisë Informative dhe Administratë, deri në fund të vitit 2018 të dorëzojnë propozime për rregullimin e të drejtave të punës në fushën e kulturës ...

Повеќе...

kultura_logo_2

oglas

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia

rss соопштенија