Соопштенија

Во Битола едукативна работилница за корените на џезот

На 22 септември на новата сцена во Центарот за култура во Битола ќе биде отворена работилницата „ Џез фабрика“, чија цел е поттикнување на учесниците за самостојно размислување и пронаоѓање џез-елементи во секојдневниот живот ...

22_septemvri_jazz_fabrika

Повеќе...

Në Manastir, punëtori edukative për rrënjët e xhazit

Më dt. 22 shtator në skenën e re të Qendrës së Kulturës në Manastir do të hapet punëtoria me titull “Fabrika xhaz” – qëllimi i së cilës është nxitja e pjesëmarrësve për mendimin e pavarur dhe gjetjen e elementeve xhaz në jetën e përditshme ...

22_septemvri_jazz_fabrika

Повеќе...

Меѓународна ликовна колонија „Лесново 2018“ во Куманово

Во изложбениот салон на НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово вечер (20 септември) во 20 часот ќе биде отворена изложбата на слики од 27-та Меѓународна ликовна колонија „Лесново 2018“ ...

20_septemvri_izlozba_lesnovo

Повеќе...

Kolonia artistike ndërkombëtare “Lesnova 2018“ në Kumanovë

Në sallonin ekspozues të IN Qendra e Kulturës “Trajko Prokopiev” në Kumanovë, sonte (20 shtator) në orën 20 do të hapet ekspozitë me piktura nga edicioni i 27 –të i kolonisë artistike ndërkombëtare “Lesnova 2018“ ...

20_septemvri_izlozba_lesnovo

Повеќе...

Во Прилеп концерт на Академскиот хор „Мирче Ацев“

Во ликовниот салон во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп вечер (20 септември) со почеток во 20 часот концерт ќе одржи Академскиот хор „Мирче Ацев“ ...

20_septemvri_koncert_vo_prilep

Повеќе...

Në Prilep koncert i Korit akademik “Mirçe Acev”

Në Sallonin e Artit Figurativ në Qendrën e Kulturës “Marko Cepenkov” në Prilep sonte (20 shtator) në orën 20 do të japë koncert Kori akademik “Mirçe Acev” ...

20_septemvri_koncert_vo_prilep

Повеќе...

Изложба „Без граници“ во Бугарија

„Без граници“ е насловена изложбата на која денеска (20 септември) во 17:30 часот во изложбената сала „Рафаел Михаилов“ во Велико Трново, Република Бугарија, ќе се претстават македонската скулпторка Гордана Хаџи Николова Малашев и бугарската графичарка Николина Джановска ...

izlozba_vo_Bugarija

Повеќе...

Ekspozita “Pa kufij” në Bullgari

“Pa kufi” titullohet ekspozita në të cilën sot (20 shtator ) në orën 17:30 në Sallën e ekspozimit “Rafael Mihaillov” në Veliko Tërnovo -  Republika e Bullgarisë do të prezantohen skulptorja maqedonase Gordana Haxhi Nikollova Mallashev dhe grafistja bullgare Nikolina Dëzhanovska ...

izlozba_vo_Bugarija

Ekspozita është një projekt në të cilin theksohet se njerëzit pavarësisht nëse janë artistë ose jo nuk kanë kufij në shprehjen e tyre dhe se çdo person mund të prezantohet me atë që bën.

Autoret përmes skulpturave dhe grafikeve të tyre në mënyrë spontane dhe secila në mënyrën e vet e zbulojnë rrëfimin për projektin “Pa kufij”. Ekspozita është pjesë e Programit vjetor të Ministrisë së Kulturës për mbështetjen e projekteve me interes nacional.

Започнува 43. издание на Млад отворен театар

Со претставата „Блокбастер“ на белгискиот „Колектив Мензуел“, вечер (20 септември)  во 20 часот во Македонскиот народен театар ќе започне 43-тото издание на Меѓународниот театарски фестивал „Млад отворен театар“ (МОТ) ...

MOT

Повеќе...

Filloi edicioni i 43-të i Teatrit të ri të hapur

Me shfaqjen “Bllokbaster” të “Menzuel Kolektiv” belg, sonte (20 shtator) në orën 20 në Teatrin Popullor Maqedonas do të fillojë edicioni i 43-të i Festivalit ndërkombëtar teatror Teatri i ri i hapur (TRH) ...

MOT

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia

rss соопштенија