Соопштенија

Започнува 43. издание на Млад отворен театар

Со претставата „Блокбастер“ на белгискиот „Колектив Мензуел“, вечер (20 септември)  во 20 часот во Македонскиот народен театар ќе започне 43-тото издание на Меѓународниот театарски фестивал „Млад отворен театар“ (МОТ) ...

MOT

Повеќе...

Filloi edicioni i 43-të i Teatrit të ri të hapur

Me shfaqjen “Bllokbaster” të “Menzuel Kolektiv” belg, sonte (20 shtator) në orën 20 në Teatrin Popullor Maqedonas do të fillojë edicioni i 43-të i Festivalit ndërkombëtar teatror Teatri i ri i hapur (TRH) ...

MOT

Повеќе...

Концерт на „Дуо Скупи“ во Струмица

Во Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица денеска (19 септември) со почеток во 19:30 часот концерт ќе одржи „Дуо Скупи“ составено од Јета Старова-Мехмети (флејта) и Ермаљ Мехмети (виолина) ...

duo_Skupi_Strumica

Повеќе...

Koncert i “Duo Skupi” në Strumicë

Në Qendrën e Kulturës “Anton Panov” në Strumicë sot (19 shtator ) në orën 19:30 do të japë koncert “Duo Skupi” që përbëhet nga Jeta Starova – Mehmeti (flaut) dhe Ermal Mehmeti (violinë) ...

duo_Skupi_Strumica

Повеќе...

Монографија посветена на творештвото на Адем Кастрати

Во Даут-пашиниот амам денеска (19 септември) во 13 часот ќе биде промовирана монографијата посветена на творештвото на Адем Кастрати ...

19_septemvri_promocija_na___monografija

Повеќе...

Monografi kushtuar krijimtarisë së Adem Kastratit

Në hamamin Daut pasha sot (19 shtator ) në orën 13 do të promovohet monografia kushtuar krijimtarisë së Adem Kastratit ...

19_septemvri_promocija_na___monografija

Повеќе...

Во Прилеп концерт на староградска музика

Во големата сала на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп денеска (19 септември) со почеток во 19:30 часот концерт ќе одржи музичкиот состав „Октет Прилеп“ ...

19_septemvri_koncert_na_oktet___Prilep

Повеќе...

Në Prilep koncert me muzikë të vjetër qytetare

Në sallën e madhe të Qendrës së Kulturës “Marko Cepenkov” në Prilep sot (19 shtator ) në orën 19:30 do të japë koncert grupi muzikor “Oktet Prilep” ...

19_septemvri_koncert_na_oktet___Prilep

Повеќе...

Kонцерт на оперскиот пејач Павле Камилоски

Во Македонската опера и балет денеска (19 септември) во 20 часот љубителите на италијанската, француската и шпанската музика ќе можат да уживаат во песните кои ќе бидат дел од концертот  на  оперскиот пејач Павле Камилоски ...  

koncert_na_Pavle_Kamilovski

Повеќе...

Koncert i këngëtarit operistik Pavle Kamilloski

Në Operën dhe Baletin Maqedonas sot (19 shtator) në orën 20 adhuruesit e muzikës italiane, franceze dhe spanjolle do të mund të shijojnë këngët që janë pjesë e koncertit të këngëtarit operistik Pavle Kamilloski ...

koncert_na_Pavle_Kamilovski

Повеќе...

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia

rss соопштенија