Објавен е Конкурсот за манифестацијата „Град на културата“

Министерството за култура денеска (4.12 2018) во дневните весници „Нова Македонија“ и „Лајм“ , како и на својата веб-страница го објави Конкурсот за финансирање проекти од национален интерес, манифестација „Град на културата“ ...

Logo_novo_1

На Конкурсот може да учествуваат општините во Република Македонија, со исклучок на Град Скопје и општините кои се дел од градот Скопје.

Приоритетите, критериумите и мерилата врз чија основа ќе се врши оцена на проектите се содржани во пријавата, која е составен дел од Конкурсот и која е објавена на веб–страницата на Министерствотo за култура (www.kultura.gov.mk).

Конкурсниот рок ќе трае до 4 јануари 2019 година.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia