Dunja Ivanova dhe Ismet Vejseli në edicionin e dytë të Festivalit Ballkanik të Muzikës Bashkëkohore në Tiranë

Në Sallën e Koncerteve të Universitetit të Arteve në Tiranë sot (8 nëntor), në kuadër të edicionit të dytë të Festivalit Ballkanik të Muzikës Bashkëkohore, pianistja Dunja Ivanova dhe tenori Ismet Vejseli do të japin koncert...

dunja_ivanova.JPG_

Në program janë veprat e autorëve muzikorë bashkëkohorë: Najman, Sakamoto, Einaudi, Glas, Ban, Dimushevski, Petrovski, Sati, Pulank, Shenberg, Tole dhe Sina. Qëllimi i kësaj ngjarjeje, organizuar nga Shoqata e Kompozitorëve Shqiptarë, është të identifikojë bashkëpunimin ndërmjet muzikantëve nga Ballkani dhe zhvillimin e muzikës bashkëkohore në rajon. Në këtë festival, vendet e Ballkanit do të jenë promotorë të muzikës bashkëkohore përmes realizimit të pesë koncerteve në të cilat, përpos përfaqësuesve nga Maqedonia, do të performojnë edhe artistë nga Italia, Sllovenia dhe Shqipëria.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia