Интензивни активности за реновирање на библиотеката во Дебар

Во библиотеката при Центарот за култура во Дебар, интензивно се спроведуваат активности за реновирање на просторот...

biblioteka_debar

Според информациите добиени од директорот на Центарот за култура, Артин Спахиу, освен реновирањето на просторот,  фондот на библиотеката која располага со повеќе од три илјади наслови збогатен е и со нови 160 наслови, а набавени се и нови полици за книгите. Сите овие активности како што истакна директорот Спахиу се спроведуваат со поддршка на Министерството за култура, како и со средства од самата институција. Според досегашниот тек на активностите, реновирањето на просторот на библиотеката треба да биде завршено до крајот на септември.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia