Изложбата „Манаки - етнологија и визуелна антропологија" во Дубровник

Како резултат на соработката на Заводот за заштита на спомениците на културата и музеј-Битола со Дубровничките музеи, вечерва (12 септември) во 19 часот, во етнографскиот музеј „Рупе“ во Дубровник, ќе биде отворена изложбата „Манаки - етнологија и визуелна антропологија".

14

Во рамки на изложбата, кустосот Нада Женевска-Брачиќ од Завод и музеј–Битола ќе одржи предавање за творештвото  на браќата Манаки кое се однесува на повеќе сфери од општествениот и културен живот на Македонија и кое е од особено значење за културното наследство на Македонија.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia