“Mirënjohje për Demir Hisarin” nëpër foto –objektivin e 9 fotografëve çekë

Në kuadër të manifestimit “Demir Hisari – Qyteti i Kulturës 2018” nga sot e deri më 7 shtator në Shtëpinë e Kulturës “Ilinden” në Demir Hisar do të ekspozohen një pjesë e fotografive nga nëntë profesorë dhe studentë të Shkollës me renome të fotografisë nga Libereci, Republika e Çekisë, që marrin pjesë në lëmin artistik në fshatin Slloeshnica...

___

Në hapjen e ekspozitës në orën 20 dashamirësit e artit të fotografisë nga rajoni do të mund të takohen personalisht me autorët.

Përndryshe, gjatë 7 ditëve të kaluara fotografët Tomash Bonhard, jana Kozakova, Roman Macek, Eva Moricka, Alena Novakova, Shimon Pikous, Gabriela Rehakova dhe Frantishek Rusek, si edhe mësuesja e  tyre Jana Hunterova, kanë vizituar të gjithë fshatrat e Demir Hisarit, në mënyrë që ta përjetësojnë magjinë e periferisë dhe shpirtin e popullsisë lokale, të frymëzuar nga kënga e Petre M. Andreevskit, “Mund të të bëhesha”- Mirënjohje për Demrin Hisarin.

Manifestimi organizohet nga Qendra Ndërkombëtare e Artit dhe Zhvillimit të Qëndrueshëm “Art Point – Gumno”.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia