Fundjavë e pasur muzikore në “Verën e Ohrit”

Programi muzikor i “Verës së Ohrit” këtë fundjavë (11 dhe 12 gusht) ofron koncert të Zhana Marçinskës në violonçel dhe Gana Gusieva në piano nga Ukraina. Në program janë veprat e Lisenko, Ravel, Barber, Pjazola, Shopen dhe Silvestrov ...

Oh_leto_1

Përjetim i posaçëm për publikun më të gjerë të festivalit do të jetë edhe koncerti i “Amira trio” – grupi që këndon këngë nga melosi tradicional në këto rajone në mënyrë të veçantë unike artistike. Treshja e udhëhequr nga vokalistja Amira Medunjanin përbëhet nga Ante Gelo - kitarë dhe Zvonimir Shestak  në kontrabas.

Oh_leto_2

Koncertet do të mbahen në skenën e ngritur para kishës katedrale “Shën Sofía”, duke filluar nga ora e zakonshme e fillimit të festivalit, prej orës 21.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia