Paraqitja për çmimin „Pena e Antes“ afër fundit

Deri në fund të muajit zgjat Konkursi i hapur për ndarjen e çmimit “Pena e Antes”, i hapur nga ana e Manifestimit ndërkombëtar poetik-kulturor  “Ante Popovski – Pena e Antes”, në nder të krijimtarisë së rapsodit të poezisë bashkëkohore maqedonase, Ante Popovski ...

Antevo_pero
Sipas konkursit kjo mirënjohje poetike maqedonase e jashtëzakonshme do t’i jepet librit poetik të papublikuar të autorëve që krijojnë në gjuhën maqedonase, botimit dhe promovimit të tij. Veprat autoriale të paraqitura do të shqyrtohen nga një komision me pesë anëtarë, i përbërë nga Venko Andonovski, Kristina Nikollovska, Atina Cvetanoska dhe Zhorzh Popovski.
 
Manifestimi ndërkombëtar poetik-kulturor  “Ante Popovski – Pena e Antes” do të zhvillohet nga datat 28 dhe 29 shtator të vitit 2018, në Shkup dhe Llazaropole. 

Manifestimi mbështetet nga Ministria e Kulturës, në kuadër të Programit vjetor të projekteve me interes nacional për vitin 2018.
kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia