Се истражува локалитетот "Градиште- Антигонеа"- Неготино

Во тек се ископувањата во рамки на меѓународниот проект за археолошки истражувања на локалитетот "Градиште- Антигонеа"- Неготино, кој  започна во 2009 година ...

Antigonea

Од досегашните археолошки истражувања на овој локалитет се пронајдени голем број на археолошки наоди, претежно од керамика, метал и стакло кои што се наоѓаат во изложбените витрини и во депото на Музеј на град Неготино. На локалитетот при истражувањата се пронајдени и монети од римскиот период од кои дел се конзервирани и заштитени.

Ископувањата се реализираат од страна на Археолошки Музеј на Македонија во соработка со Музејот на град Неготино и  Универзитетот Гдањск од Полска.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia