Hulumtohet lokaliteti “Gradishte – Antigonea” – Negotinë

Vazhdojnë gërmimet në kuadër të projektit ndërkombëtar për kërkime arkeologjike në vendin “Gradishte-Antigonea” - Negotinë, që kanë filluar në vitin 2009 ...

Antigonea

Nga gërmimet e deritanishme arkeologjike në këtë lokalitet janë gjetur një numër i madh i eksponateve arkeologjike, kryesisht nga qeramika, metali dhe qelqi, që ndodhen në vitrinat ekspozuese dhe në depot e Muzeut të Qytetit të Negotinës. Në këtë lokalitet, gjatë hulumtimeve, janë gjetur edhe monedha nga periudha romake, disa prej të cilave janë ruajtur dhe mbrojtur.

Gërmimet i kryen Muzeu Arkeologjik i Maqedonisë në bashkëpunim me Muzeun e Qytetit të Negotinës dhe Universitetin Gdanjsk nga Polonia.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia