Во МКЦ утревечер се отвора изложба на Иван Ивановски

Во Младинскиот културен центар утревечер (5 јули) ќе биде отворена изложбата „Симптоми“ од Иван Ивановски ...

izlozba_simptomi

„Симптоми“ е насловот на серија цртежи, слики и скулптури во кои Иван Ивановски го третира себството како темелно конструиран субјект, создаден и одржуван од мрежи на културни, историски, интелектуални и морални дискурси кои ги манифестираат односите на моќ во капиталистичкиот поредок. Изложбата „Симптоми“ се реализира со поддршка на Министерството за култура.

Роден на 27 септември 1983 година во Скопје, Иван Ивановски е уметник кој твори во повеќе области. Неговите експериментални видеа и анимирани филмови биле прикажувани и наградувани на различни филмски фестивали во Србија и Грција, во Холандија, Малта, Словенија, Босна и Херцеговина, Италија, Турција и во САД.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia