Перформансот „Змија“ вечерва во Домот на културата во Струга

На летната сцена од Домот на културата во Струга, вечерва со почеток во 20.30 часот, истакнатиот македонски уметник Исмет Рамиќевиќ  ќе  го изведе перформансот  насловен „Змија“ ...

Ismet-Ramikevik_slika

Перформансот  на Рамиќевиќ кој е еден од учесниците на ликовната колонија „Културен мост“ која деновиве се случува во Струга,  претставува своевиден протест на уметникот против војните во светот.

Ликовната колонија „Културен мост“ во чии рамки  работи мешана група на ликовни уметници од Грција и од Македонија е во реализација на   Здружението на граѓани Концепт, а со поддршка на Министерството за култура.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia