Нацрт - акциски план за имплементација на Националната стрaтегија за развој на културата за 2018 година - неофицијален текст (нелекторирана верзија)

Министерството за култура на Република Македонија ја објавува неофицијалната и нелекторирана верзија на првичниот нацрт на акцискиот план за 2018 година за имплементација на Националната стрaтегија за развој на културата 2018 - 2022...

Овој нацрт на акцискиот план за имплементација на Националната стрaтегија за развој на културата во 2018 година е подготвен од страна на Работната група формирана во Министерството за култура и претставува работен документ кој ги вклучува прифатените предлози од првиот и вториот круг на јавната расправа по текстот, како и предлозите испратени од засегнатите страни на официјалната е -адреса на Работната група за стратегијата   Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .  

Министерството за култура го објавува овој документ во оваа неофицијална форма, со цел тој да биде што побргу достапен до јавноста и сите заинтересирани. Јавната презентација на нацрт - стратегијата и на нацрт - акцискиот план , пред тие и официјално да се поднесат на усвојување до Владата на Република Македонија а потоа и до Собранието на РМ, ќе се одржи на 27 декември 2017 со почеток во 11 часот во Музејот за современа уметност во Скопје.

Текстот на нацрт - акцискиот план за 2018 година може да се сочува на следниот линк:
Нацрт - акциски план за имплементација на Националната стрaтегија за развој на културата за 2018 година - првичен неофицијален текст (нелекторирана верзија)

Последниот текст на нацрт - стратегијата за развој на културата во 2018-2022 може да се пронајде и сочува на следниот линк:
http://kultura.gov.mk/index.php/odnosi-so-javnost/soopstenija/3372------2018-2022-----

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia