Нацрт - стратегија за културен развој 2018 - 2022 - последен неофицијален текст (нелекторирана верзија)

Министерството за култура на Република Македонија ја објавува последната (неофицијална и нелекторирана) верзија на нацрт - стратегијата за културен развој 2018 - 2022...

Овој документ е подготвен од страна на Работната група формирана во Министерството за култура и претставува последна верзија, која ги вклучува прифатените предлози од првиот и вториот круг на јавната расправа по текстот, како и предлозите испратени од засегнатите страни на официјалната е -адреса на Работната група за стратегијата  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .  

Министерството за култура го објавува овој документ во оваа неофицијална форма, со цел тој да биде што побргу достапен до јавноста и сите заинтересирани. Јавната презентација на нацрт - стратегијата, пред таа и официјално да се поднесе на усвојување до Владата на Република Македонија а потоа и до Собранието на РМ, ќе се одржи на 27 декември 2017 со почеток во 11 часот во Музејот за современа уметност во Скопје.

Последниот текст на нацрт - стратегијата можете да го сочувате на следниот линк:

Национална стратегија за развој на културата во Република Македонија во периодот 2018 – 2022 година (неофицијален нелекториран текст)

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia