Jавна расправа по предлог - стратегијата во културата 2018-2022 во Кавадарци

Утре (среда, 29 ноември 2017) во Домот на култура "Иван Мазов-Климе“ во Кавадарци од 12 часот ќе се одржи јавна расправа по предлог - стратегијата во културата 2018-2022. Јавната дебата е во организација на граѓанското здружение Култ-Транзен, во соработка со Министерството за култура на Република Македонија, а со поддршка од УСАИД-Проектот за граѓанско учество...


Дебатите се реализираат со локална поддршка од граѓанскиот сектор и од локалната самоуправа и се во насока на децентрализација на расправата за стратегијата во културата за наредниот петгодишен период, со што во дебатата се вклучуваат сите чинители во културата, од независната сцена и од институциите.

На дебатите учествуваат претставници од партнерскате организации, претставници на локалната самоуправа и националните установи на културата, локалните партнери и граѓанскиот сектор, претставници на Работната група за стратегијата и на Советот за култура, како и независни уметници и културни работници.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia