Денес-јавна расправа по нацрт-стратегијата за култура во Тетово

Денеска во Центарот за култура во Тетово во 13 часот ќе се одржи јавна расправа по нацрт-стратегијата за култура 2018-2022 што ја организира Министерството за култура, во партнерство со граѓанската организација Култ-Транзен...


Јавната расправа е една од низата што се одржуваат низ повеќе градови во земјава, а се организирани со граѓанските здруженија  Култ-Транзен, поддржани од УСАИД-Проект за гграѓанско учество и со Јадро, за овој проект помогната од Фондацијата Отворено општество Македонија.

Во дебатите учествуваат претставници Министерството, на Работната група за стратегијата, членови на Советот за култура, претставници на партнерските граѓански здруженија и сите институционални и вонинституционални субјекти што делуваат во културата на Република Македонија.

Јавните расправи низ градовите, Министерството за култура ги организира во партнерство со граѓанските здруженија со цел што повеќе чинители во културата, институционални и вонинституционални,  да се вклучат во јавната дебата пред конечното донесување на стратегијата за културен развој на земјава за следните пет години.

До крајот на месецов, по нацрт-стратегијата во културата ќе се одржат јавни расправи уште и во Прилеп (21 ноември), Охрид (23 ноември), Струга (24 ноември) и во Кавадарци (29 ноември).

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia