Исправка во пријавата за литература и издавачка дејност на Конкурсот за Годишната програма за проекти од национален интерес во културата за 2018-та

Министерството за култура на Република Македонија ја известува јавноста дека во пријавата за литература и издавачка дејност на Конкурсот за Годишната програма за проекти од национален интерес во културата за 2018 година е направена ненамерна техничка грешка.

Имено, на страницата бр.4 од Пријавата, во поглавјето III - Оцена, критеруми и мерила, во првично објавената пријава беше посочено дека „секоја издавачка куќа има право годишно да аплицира за издавање до 25 публикации“. Точната бројка на публикации со кои може да аплицираат издавачите е најмногу 10 публикации (поединечни наслови).

Им се извинуваме за овој ненамерен пропуст на потенцијалните апликанти, коригираната пријава е веќе достапна на објавата на Конкурсот, која може да ја пронајдете на следниот линк: 

http://kultura.gov.mk/index.php/konkursi/3066--2018-

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia