Одлука за доделување на државната награда ,,11 Октомври“ во 2017 година

Одборот за доделување на државната награда”11 Октомври“, согласно Законот за државните награди, Законот за изменување и дополнување на законот за државните награди („Службен весник на РМ” бр.52/06,54/07 и 74/12) и Правилникот за работа на Одборот, на својата последна седница донесе

О Д Л У К А

за доделување на државната награда,,11 Октомври“ во 2017 година  за највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и другите дејности од јавен интерес на Република Македонија

      1. За животно дело во областа на културата и уметноста, наградата му  се доделува на:

           - Влатко Стефановски, музички уметник

      2. За животно дело во областа на науката и образованието, наградата му  се доделува на:

           - проф. д-р Амет Шериф, историчар      

                                                                     

      Оваа одлука стапува во сила од денот на донесувањето и ќе биде објавена во ,,Службен весник на РМ“. Наградата на добитниците ќе им биде врачена на 11 Октомври 2017 година (среда) во 12 часот во Собранието на Република Македонија.                    

Целосниот текст на одлуката и соопштението на Одборот за доделување на државната награда „11 октомври“ во 2017 година можете да ги симнете на следните линкови:

Одлука на Одборот за доделување на државната награда „11 октомври“ во 2017 година

Соопштение на Одборот за доделување на државната награда „11 октомври“ во 2017 година

odluka_odbor_nagrada_11_oktomvri_za_2017_godina

Soopstenie_drzavna_nagrada_11_oktomvri_za_2017_godina

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia