Нацрт - стратегија за културен развој 2018 - 2022 - првичен неофицијален текст (нелекторирана верзија)

Министерството за култура на Република Македонија ја објавува неофицијалната и нелекторирана верзија на првичниот нацрт на стратегијата за културен развој 2018 - 2022. 

LOGO_KULTURA_NN


Овој неофицијален документ претставува првичен резултат на Работната група формирана во Министерството за култура и треба да послужи како основа за понатамошната интензивна јавна расправа со сите засегнати страни, која ќе се одвива до конечното усвојување на стратегијата на крајот од оваа година.  
Во текстот не се опфатени неколку области, за кои Министерството и неговите работни тела подготвуваат подетални и поспецифични анализи и предлози што ќе бидат вклучени во вториот нацрт на стратегијата, заедно со предлозите од првиот круг на јавната расправа.  

Министерството за култура го објавува овој документ во оваа неофицијална форма, со цел тој да биде што побргу достапен до јавноста и сите заинтересирани, кои сакаат да учествуваат со сугестии и предлози за подобрување на текстот.

Текстот на првичниот нацрт на стратегијата можете да го сочувате на следниот линк:

Првичен нацрт на Стратегијата за културен развој 2018 - 2022 (неофицијална и нелекторирана верзија) 


kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia