Прес Најави

Работна средба со министерот за култура и спорт на Босна и Херцеговина

Четврток во 10.45 часот кај Турбето на Крал Кзи (во населбата Гази Баба во Скопје, во близина на природно-математичкиот факултет) предвидени се изјави за медиумите

Повеќе...

Свеченост по повод промоцијата на постојаната музејска поставка „Златото на Лихнитида“

Среда во 11 часот во Куќата на Уранија во Охрид

Повеќе...

Прослава по повод 50-годишнината од основањето на Музејот Куманово

Понеделник во 12 часот во Музејот Куманово

Повеќе...

Во 20 часот почнува со работа новиот објект на велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“

Сабота (20.12.2014 г.)  во 20 часот во новиот објект на велешкиот театар 

Повеќе...

Свечено отворање на „Музејот на ВМРО за Штип и штипско (1893-1934)“

Сабота (20.12.2014 година) во 14 часот во Ново село

Повеќе...

Свечена седница на Собранието на Националниот комитет-ИКОМОС

Среда (17.12.2014 година) во 11.30 часот во МАНУ

Повеќе...

Министерката за култура ќе престојува во работна посета на Гостивар

Предвидени се изјави за медиумите

Повеќе...

Промоција на монографија за Македонската филхармонија

Понеделник во 12 часот во Порта Македонија

Повеќе...

Промоција на првите книги од капиталниот проект „Превод на дела од македонската книжевност на шест странски јазици“

Петок (12 декември 2014 г.) во 12 часот во објектот Порта Македонија 

Повеќе...

Отворање на изложба за палатата Фарнезина

Четврток во 19 часот во Националната галерија на Македонија (објект Чифте амам)

Повеќе...

kultura_logo_2

oglas

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia