Прес-конференција, објавување на Годишната програма и резултати од Годишниот конкурс за проекти од национален интерес во културата за 2018 година

Министерството за култура ја известува јавноста дека утре (сабота 10 февруари 2018), во 12 часот во Музејот на современа уметност- Скопје ќе одржи прес-конференција, на која ќе биде соопштена Годишната програма и резултатите од Годишниот конкурс за проекти од национален интерес во културата за 2018 година...

На прес-конференцијата ќе се обрати министерот за култура на Република Македонија, Роберт Алаѓозовски, како и претседатели/претставници на конкурсните комисии.