Работна посета на Кинотеката на Македонија

 
Вторник (08.11.2016 година) ...

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска (8 ноември) ќе оствари работна посета на НУ Кинотека на Македонија во чија архива се чува целокупната македонска филмска продукција. Во рамките на посетата, Канческа-Милевска ќе има можност да се запознае со реализираните проекти од областа на заштитата на аудио-визуелното наследство, но и со активностите кои ќе се реализираат во наредиот период.