Прес Најави

Потпишување на Договорот за грант за Чифте амам

Министерот за култура Асаф Адеми, амбасадорот на САД во РМ Џес Бејли и директорката Дита Старова Керими  утре (31 октомври) во 10:30 часот  во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, ќе се обратат пред присутните по повод потпишувањето на Договорот за грант доделен од Амбасадорскиот фонд за културна заштита на САД за 2018 година ...

Повеќе...

Nënshkrimi i marrëveshjes për grant për Çifte Hamam-in

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, ambasadori i SHBA-ve në Maqedoni, Xhes Bejli dhe drejtoresha Dita Starova Qerimi, nesër (31 tetor), në orën 10:30 në Galerinë Nacionale të Maqedonisë, objekti Çifte Hamam, do të mbajnë fjalim para të pranishmëve, me rastin e nënshkrimit të Marrëveshjes për grant – i ndarë nga Fondi i Ambasadorëve për Mbrojtje Kulturore i SHBA-ve për vitin 2018 ...

Повеќе...

Најава за изложбата „Подарени дела од Чехословачка“ во МСУ

Министерот за култура Асаф Адеми денеска (30 октомври)  во 18 часот,  во Музејот на современата уметност во Скопје, ќе присуствува и ќе се обрати на отворањето на изложбата „Подарени дела од Чехословачка“ (од колекцијата на  Музејот на современата  уметност - Скопје), а по повод 100-годишнината од формирањето на Чехословачка ...

Повеќе...

Paralajmërim për ekspozitën "Vepra-dhurata nga Çekosllovakia" në MAB

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot (30 tetor) në orën 18, në Muzeun e Arteve Bashkëkohore në Shkup, do të marrë pjesë dhe do të mbajë fjalim në hapjen e ekspozitës “Vepra-dhurata nga Çekosllovakia” (nga koleksioni i Muzeut të Arteve Bashkëkohore – Shkup), me rastin e 100-vjetorit të formimit të Çekosllovakisë ...

Повеќе...

Најава за обраќање на министерот Адеми на отворањето на фестивалот „Струшки вечери на поезијата“

Министерот за култура на Република Македонија Асаф Адеми, утре (22 август), во 20.30 часот, на платото пред Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга, ќе присуствува и ќе се обрати на свеченото отворање на 57-то издание на најголемата светска поетска манифестација „Струшки вечери на поезијата“ ...

Повеќе...

Njoftim për fjalimin e Ministrit Ademi në hapjen se festivalit “Mbrëmjet strugane të poezisë”

Ministri i Kulturës i Republikës së Maqedonisë, Asaf Ademi, nesër (22 gusht) në orën 20:30, në sheshin para Qendrës së Kulturës “Vëllezërit Milladinovci” në Strugë, do të marrë pjesë dhe do të mbajë fjalim në hapjen solemne të edicionit të 57-të të manifestimit më të madh poetik botëror “Mbrëmjet strugane të poezisë” ...

Повеќе...

Најава за брифинг

Министерот за култура на Република Македонија, Асаф Адеми, ќе одржи брифинг со новинарите во понеделник, 20.08.2018 година, во 15 часот во Каса бар (наспроти Министерството за култура) ...

Повеќе...

Njoftim për brifing

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, do të zhvillojë brifing me gazetarë ditën e hënë, 20 gusht 2018, në orën 15 në Kasa bar (përballë Ministrisë së Kulturës) ...

Повеќе...

Најава за работна посета во Тетово

Почитувани,

Министерот за култура Асаф Адеми денеска (9 јули) со почеток во 16 часот ќе се оствари работна посета на објектот во изградба кој е наменет за Библиотеката и Театарот во Тетово.

Покануваме со ваши екипи да го проследите настанот.

Njoftim për vizitë pune në Tetovë

Të nderuar,

Ministri i Kulturës Asaf Ademi sot (9 korrik) me fillim nga ora 16.00 do të realizojë takim pune në objektin i cili është i paraparë për Bibliotekën dhe Teatrin në Tetovë.

Ju ftojmë që ta ndiqni ngjarjen.

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia