Прес Најави

Најава за обраќање на министерот Адеми на отворањето на фестивалот „Струшки вечери на поезијата“

Министерот за култура на Република Македонија Асаф Адеми, утре (22 август), во 20.30 часот, на платото пред Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга, ќе присуствува и ќе се обрати на свеченото отворање на 57-то издание на најголемата светска поетска манифестација „Струшки вечери на поезијата“ ...

Повеќе...

Njoftim për fjalimin e Ministrit Ademi në hapjen se festivalit “Mbrëmjet strugane të poezisë”

Ministri i Kulturës i Republikës së Maqedonisë, Asaf Ademi, nesër (22 gusht) në orën 20:30, në sheshin para Qendrës së Kulturës “Vëllezërit Milladinovci” në Strugë, do të marrë pjesë dhe do të mbajë fjalim në hapjen solemne të edicionit të 57-të të manifestimit më të madh poetik botëror “Mbrëmjet strugane të poezisë” ...

Повеќе...

Најава за брифинг

Министерот за култура на Република Македонија, Асаф Адеми, ќе одржи брифинг со новинарите во понеделник, 20.08.2018 година, во 15 часот во Каса бар (наспроти Министерството за култура) ...

Повеќе...

Njoftim për brifing

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, do të zhvillojë brifing me gazetarë ditën e hënë, 20 gusht 2018, në orën 15 në Kasa bar (përballë Ministrisë së Kulturës) ...

Повеќе...

Најава за работна посета во Тетово

Почитувани,

Министерот за култура Асаф Адеми денеска (9 јули) со почеток во 16 часот ќе се оствари работна посета на објектот во изградба кој е наменет за Библиотеката и Театарот во Тетово.

Покануваме со ваши екипи да го проследите настанот.

Njoftim për vizitë pune në Tetovë

Të nderuar,

Ministri i Kulturës Asaf Ademi sot (9 korrik) me fillim nga ora 16.00 do të realizojë takim pune në objektin i cili është i paraparë për Bibliotekën dhe Teatrin në Tetovë.

Ju ftojmë që ta ndiqni ngjarjen.

Прес конференција на министерот Асаф Адеми

Утре (5.07 2018), во 11 часот во Медиа центарот на Владата на Република Македонија, министерот за култура, Асаф Адеми ќе одржи прес-конференција. Министерот Адеми ќе ги презентира состојбите и започнатите процеси во културата, еден месец откако ја презеде функцијата министер за култура, а ќе ги претстави и своите визии и планови за натамошна работа што се во негова надлежност.

Одделение за односи со јавност
Министерство за култура


Pres konferenca e ministrit Asaf Ademi

Nesër (5 korrik 2018), në orën 11, në Media Qendrën e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, ministri i Kulturës, Asaf Ademi, do të mbajë konferencë shtypi.Në këtë konferencë ministri Ademi do të prezantojë gjendjen lidhur me proceset e filluara të kulturës – një muaj pasi e mori postin e ministrit të Kulturës, si dhe do të paraqes vizionin dhe planet e tij për punën e mëtejshme që janë në kompetencë të tij.

Zyra për marrëdhënie me publikun

Ministria e Kulturës


Министерот Адеми во посета на Албанскиот театар

Почитувани,

Ве информираме дека министерот за култура Асаф Адеми денеска (2 јули) во 13 часот ќе оствари работна посета на Албанскиот театар каде ќе се запознае со активностите за изградба на овој објект.Ве покануваме со свои екипи да го проследите настанот.

Ministri Ademi viziton Teatrin Shqiptar

Të nderuar,Ju informojmë se ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot (2 korrik) në orën 13 do të zhvillojë vizitë pune në Teatrin Shqiptar, ku do të njihet me aktivitetet për ndërtimin e këtij objekti.Ju ftojmë me ekipet e Juaja të ndiqni ngjarjen. 


kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia