Новости

Атанас Атанасоски изложува во Прилеп

Денес (петок 22 јуни 2018) од 11.00 часот во ЦК„Марко Цепенков“ Прилеп ќе биде отворена изложбата „Орнаментот како пејзажен знак“ од Атанас Атанасоски...

izlozba-atanasovski

Повеќе...

Atanas Atanasoski ekspozon në Prilep

Sot (e premte – 22 qershor 2018) në orën 11.00 në QK “Marko Cepenkov” në Prilep do të hapet ekspozita “Ornamenti si shenjë e peizazhit” nga Atanas Atanasoski.

izlozba-atanasovski

Повеќе...

Изложба на Снежана Колевска во Крива Паланка

Дваесет дела во разни формати од уметницата Снежана Колевска од Скопје се изложени во Национална установа - Центар за култура Крива Паланка...

kolevska-izlozba

Повеќе...

Ekspozitë e Snezhana Kolevskës në Kriva Pallankë

Dyzet vepra në formate të ndryshme të artistes Snezhana Kolevska nga Shkupi janë ekspozuar në Institucionin Nacional – Qendra e Kulturës Kriva Pallankë...

kolevska-izlozba

Повеќе...

Амбасадорот на Иран во посета на министерот Адеми

Министерот за култура на Република Македонија Асаф Адеми  денес  во Министерството за култура оствари средба со амбасадорот на Иран, Н.Е.Хусеин Карими... 

iranski-ambasador

Повеќе...

Ambasadori i Iranit në vizitë të ministrit Ademi

Ministri i Kulturës i Republikës së Maqedonisë, Asaf Ademi, sot në Ministrinë e Kulturës e realizoi takim pune me Ambasadorin e Iranit, SH.T. Husein Karimi... 

iranski-ambasador

Повеќе...

Министерот Адеми оствари работна средба со делегација од Египет

По повод  “Денот на балканските Египѓани” 21 јуни,  Министерот за култура Асаф Адеми оствари  работна средба со делегација од Египет на чие чело е светски познатиот археолог и амбасадор на културата на ООН Захи Хавас,во чија придружба се и  м-р Нурелдин Мухамед Ахмед Мамуд ЕлТамиму, член на високиот Совет за култура на Египет и Мухамед Ел Саиди новинар вработен во Дејли њу (Daily New Egypt) од Каиро, Египет...

egipetska_delegacija-2

egipet-3

Повеќе...

Ministri Ademi realizoi takim pune me delegacionin e Egjiptit

Me rastin e 21 qershorit, “Ditës së Egjiptianëve të Ballkanit”, ministri i Kulturës realizoi takim pune me delegacionin e Egjiptit, në krye të cilit ishte arkeologu i njohur me famë botërore dhe ambasadori i kulturës në OKB, Zahi Havas, i cili ishte i shoqëruar nga Mr. Nureldin Muhamed Ahmed Mamud el-Tamimu, anëtar i Këshillit të Lartë të Kulturës në Egjipt dhe Muhamed el-Saidi, gazetar i punësuar në Daily New Egipt) në Kajro...

egipetska_delegacija-2

egipet-3

Повеќе...

Велешкиот театар со „Вдовицата се мажи“ гостува во Бугарија

Вечерва  во 20 часот, Театарот „Јордан Х.К-Џинот“, Велес ќе настапи на сцената на Драмскиот театар во Трговиште, Бугарија со комедијата „Вдовицата се мажи“ според „Мечка“ на А.П.Чехов, во режија и адаптација на Младен Крстевски...

veleski_bugarija_1

Повеќе...

Министерот Адеми присуствуваше на отворањето на "Моето перо"

Вечерва министерот за култура на Република Македонија, Асаф Адеми, присуствуваше на манифестацијата "PENA IME - МОЕТО ПЕРО - MY PEN", организирана од Клубот на писателите "Јеhona e Karadakut" - Куманово со мотото "Мy way" ...

minister_2

Повеќе...

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia