Новости

Средба на министерот за култура Адеми со хрватскиот амбасадор во Македонија

Министерот за култура Асаф Адеми денеска (среда, 25 јули) во просториите на Министерството за култура оствари работна средба со амбасадорката на Република Хрватска во Република Македонија, Данијела Баришиќ ...

minister_sredba

Повеќе...

Takim i ministrit të Kulturës Ademi me ambasadoren kroate në Maqedoni

Ministri i Kulturës Asaf Ademi, sot (e mërkurë, 25 korrik), në ambientet e Ministrisë së Kulturës, zhvilloi takim pune me ambasadoren e Republikës së Kroacisë në Republikën e Maqedonisë, Danijela Barishiq ...

minister_sredba

Повеќе...

Министерот за култура Адеми се обрати на првата јавна дебата по текстот на новиот закон за остварувањето на јавниот интерес во културата

Во присуство на бројни претставници на националните и локалните установи од областа на културата од сите градови низ земјава, како и претставници на еснафските здруженија од сите дејности, денеска во Кинотеката на Македонија се одржа првата јавна дебата што Министерството за култура ја организираше по текстот на новиот закон за остварувањето на јавниот интерес во културата ...

minister_-_kinoteka_6

Повеќе...

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, mbajti fjalim në debatin e parë publik lidhur me tekstin e ligjit të ri për realizimin e interesit publik në kulturë

Në prani të përfaqësuesve të shumtë të institucioneve nacionale dhe lokale nga sfera e kulturës nga të gjitha qytetet në vend, si edhe përfaqësues të shoqatave efikase nga të gjitha aktivitetet, sot në Kinotekën e Maqedonisë u zhvillua debati i parë publik që Ministria e Kulturës e organizoi lidhur me tekstin e ligjit të ri për realizimin e interesit publik në kulturë ...

minister_-_kinoteka_6

Повеќе...

Министерот Адеми во посета на Музејот на Македонија во Скопје

Министерот за култура Асаф Адеми денеска оствари работна посета на Музејот на Македонија каде се запозна со состојбите во оваа национална установа, како и со проектите кои се реализираат со поддршка на Министерството за култура...

Muzej_MK

Повеќе...

Ministri Ademi vizitoi Muzeun e Maqedonisë në Shkup

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot ka zhvilluar vizitë takim pune në Muzeun e Maqedonisë, ku është njoftuar me gjendjen në këtë institucion nacional, si dhe me projektet që realizohen me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës...

Muzej_MK

Повеќе...

Министерот за култура Асаф Адеми оствари работна средба со италијанскиот амбасадор Карло Ромео

Министерот за култура Асаф Адеми денеска оствари работна средба со амбасадорот на Република Италија во Република Македонија, Карло Ромео. На средбата, двајцата соговорници се осврнааа на досегашната соработка во областа на културата и разговараа за идните активности со кои би се продлабочиле културните врски меѓу двете земји...

ITALIA_AMBASADOR

Повеќе...

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, realizoi takim pune me ambasadorin italian, Karlo Romeo

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot realizoi takim pune me ambasadorin e Republikës së Italisë në Republikën e Maqedonisë, Karlo Romeo. Në takim të dy bashkëbiseduesit diskutuan për bashkëpunimin e deritanishëm në sferën e kulturës dhe biseduan për aktivitetet e ardhshme me të cilat do të thellojnë lidhjet kulturore mes dy vendeve. ..

ITALIA_AMBASADOR

Повеќе...

Министерот за култура Асаф Адеми се сретна со претставници на Фондацијата „Фридрих Еберт“ Скопје

Министерот за култура Асаф Адеми денеска во просториите на Министерството за култура оствари работна средба со директорот на Фондацијата „Фридрих Еберт“ Скопје, Ева Елерајт ...

minister_sredba_1

Повеќе...

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, u takua me përfaqësuesit e Fondacionit “Fridrih Ebert” - Shkup

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, u takua sot në ambientet e Ministrisë së Kulturës me drejtoren e Fondacionit “Fridrih Ebert”- Shkup, Eva Elerajt ...

minister_sredba_1

Повеќе...

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia