"Љубов низ арија ти подарувам" прв заеднички проект на МОБ и Општина Гевгелија по повод 8 Март

По повод 8 Март- Денот на жената Општина Гевгелија заедно со Македонската опера и балет организира осмомартовски концерт наречен  „Љубов низ арија ти подарувам“ ...

gevgelija

Концертот ќе се одржи вечерва  во Народниот театар во Гевгелија, каде што врвни оперски пејачи од Македонската опера и балет ќе подарат љубов преку изведбата на популарни оперски арии. Настапуваат солистите Марјан Николовски, Ана Ројдева, Марија Наумовска и Никола Стојчевски во пијано придружба на Елена Сиљаноска.

Според договорот за соработка помеѓу Општина Гевгелија и Македонската опера и балет, овој концерт е првиот од низата на концерти кои ќе се изведат во наредниот период.