Во Тетово премиера на документарецот за поп-рок составот „Легенда“

Mузичкиот документарен филм „Свет без граници“ за македонскиот поп-рок состав „Легенда“, вечерва (9 февруари) ќе ја има својата премиерна проекција во Центарот за култура „Иљо Антески-Смок“ во Тетово, со почеток во 19:30 часот...

dokumentaren_film_legenda1

Во филмот учествуваат Кокан Данајлоски, Ена Веко, Влатко Мишески, Александар Јовановски, Игор Бачоски, Драгиша Лекоски, Живорад Сарџоски, Евдокија Данајлоска, Александар Михајловски, Драги Неделчевски.
Сценарио и режијата се на Билјана Билбилоска и на Глигор Кондовски, камера Александар Стојановски - Цули, а монтажата е на Глигор Кондовски.