Мирјана Крстева - Масети изложува во Прилеп

Вечерва во НУЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп, во 19 часот ќе биде отворена изложбата  „ТИ“ од Мирјана Крстева- Масети...

masetti


За Масети се вели дека е автор што има современ графички израз, со примеси на лирска апстракција, како и дека е автор кој вертикалите ги доживува како седативна димензија и пред сè го негува цртежот како прв артикулиран медиум.

„Барајќи ја корелацијата меѓу минатото, сегашноста и иднината, трагам по создавање впечатливи композициски структури, од благо геометризирани, квадратно-правоаголани облици или форми (кои се појавуваваат и варираат скоро во секое дело во колористичката игра на полно-празно и меѓусебното преклопување на хроматски и ахроматски тонови) и експресивен линеаризам, (графизам); апликации од стари хартии и текстил“, вели Масети во најавата за изложабата.

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia