Отворено е Казахстанско катче во НУБ „Св. Климент Охридски“ во Скопје

Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ од Скопје и Националната академска бибилиотека од Казахстан во Астана потпишаа меморандум за соработка, а во нашата библиотека се отвори Казахстанско катче...

kazahstansko_katce_nub

Како што соопшти НУБ, формираното Казахстанско катче во Библиотеката е со 200 книги на казашки, руски и на англиски јазик, кои ќе бидат на слободен пристап за читателите.

„Книгите ја претставуваат културата, историјата и обичаите на Казахстан и ќе послужат за приближување на македонската и казакстанската култура. Соработката почна во 2016 година кога беше отворено Македоснко катче во Казахстанската библиотека“, информира НУБ „Св. Климент Охридски“.