13 Ноември, Ден на ослободувањето на Скопје: Длабока почит за борците и нивното дело

По повод 13 Ноември, Денот на ослободувањето на Скопје, делегација на Министерството за култура на Република Македонија, предводена од заменик - министерот Владимир Лазовски, положи цвеќе и оддаде почит пред споменикот на ослободителите на Скопје во дворот на Владата на Република Македонија... 
zam_minister_lazovski_13_nov_2017_naslovna
Делегацијата на Министерството за култура и заменик-министерот Лазовски претходно положија цвеќе и оддадоа почит и на споменикот на ослободителите на Скопје на партизанските гробишта во Бутел и на гробот на генерал Михајло Апостолски во алеата на заслужните граѓани на градските гробишта.

Почит кон ослободителите на Скопје оддадоа и делегација на Собранието на Република Македонија и на Град Скопје, државни делегации, борци од НОВ, претставници од Армијата на Република Македонија, од општините на Град Скопје, како и членови на други институции.

Денес и во текот на целиот месец се одржуваат повеќе манифестации за одбележување на овој значаен датум за историјата на нашата земја и градот Скопје.

partizani2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia