Нов културен бран во Кочани, Дебар и Пештани: Преку ритам до заедништво во своите средини

Nov_kulturen_bran_-Kocani_640

Денеска во Градскиот парк во Кочани се одржа настанот „Ритамички круг-заедно како едно срце“, што е дел од Манифестацијата „Нов културен бран“ на Министерството за култура ...

Проектот што го води перкусионистот Драган Теодосиев со локални музичари се одржува и во Дебар и во Пештани.

Се работи за ритмички хепенинзи во кои учествува локалното население, учениците, наставниците, нивните родители. Преку музика се промовира тимската работа и заедништвото, моќта на граѓаните кои со заедништво можат многу да придонесат за своите средини.

Настанот го организира Центарот за заедничка основа, во соработка со О.У. Свети Кирил и Методиј од Кочани.