Новости

Резултати од Конкурсот за учество во финансирање на проекти од национален интерес во културата , манифестација „Млади Европејци 2018“

Со цел промоција на европските културни вредности, односно преку млади таленти тие да се дисперзираат во локалните средини, за да се збогати, омасови, интензивира, динамизира и раздвижи културната понуда, Министерството за култура од 10 до 20 декември 2018 година ќе ја организира манифестацијата „Млади Европејци“. По тој повод, Министерството за култура на 5 ноември распиша Конкурс за учество во финансирање проект од национален интерес во културата, манифестација „Млади Европејци“ во 2018. Рокот за пријавување беше до 4 декември...

Logo_novo_1

Повеќе...

Rezultatet nga Konkursi për pjesëmarrje në financimin e projektit me interes nacional në kulturë, Manifestimi “Evropianët e Rinj”

Me qëllim të promovimit të vlerave kulturore evropiane, respektivisht përmes talenteve të reje, ato disperzohen në mjediset lokale me qëllim të pasurimit, intensifikimit, dinamizimit dhe përhapjes së ofertës kulturore, Ministria e Kulturës prej 10 dhjetor deri më 20 dhjetor të vitit 2018 do të organizojë Manifestimin “Evropianët e Rinj” ...

Logo_novo_1

Повеќе...

Министерот за култура Адеми присуствуваше на изложба на артефакти и на концерт во Истанбул

Во рамките на посетата на Република Турција, министерот Асаф Адеми синоќа присуствуваше на отворањето на изложбата на артефакти од Музејот на Град Скопје, која е организирана во соработка со Културно-информативниот центар на Република Македонија во Истанбул ...

Minister_Turcija_3

Повеќе...

Ministri i Kulturës, Ademi mori pjesë në ekspozitën e artefakteve dhe në koncert në Stamboll

Ministri Asaf Ademi, në kuadër të vizitës në Republikën e Turqisë, mori pjesë në hapjen e ekspozitës së artefakteve nga Muzeu i Qytetit të Shkupit, që organizohet në bashkëpunim me Qendrën Kulturore – Informative të Republikës së Maqedonisë në Stamboll ...

Minister_Turcija_3

Повеќе...

Билатерални средби на министерот за култура Асаф Адеми во Истанбул: Потврдена одличната културна соработка со Турција, Црна Гора и со Словенија

Mинистерот за култура Асаф Адеми денеска во рамките на Третата светска конференција за туризам и култура која се одржува во Истанбул, Турција, оствари билатерални работни средби со свои колеги од регионот, меѓу кои и со турскиот министер за култура и туризам Мехмет Нури Ерсој, со министерот за култура на Црна Гора, Александар Богдановиќ, како и со државниот секретар во словенечкото Министерство за култура, Јанс Шкоберне...

Foto_turcija

Повеќе...

Takime bilaterale të Ministrit të Kulturës Asaf Ademi në Stamboll: Konfirmohet bashkëpunimi i shkëlqyer kulturor me Turqinë, Malin e Zi dhe Slloveninë

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot, në kuadër të Konferencës së Tretë për Turizëm dhe Kulturën, që mbahet në Stamboll, Turqi, realizoi takime bilaterale me kolegët e tij nga rajoni, mes të cilëve edhe me ministrin e Kulturës dhe Turizmit të Turqisë, Mehmet Nuri Ersoj, me ministrin e Kulturës së Malit të Zi, Aleksandar Bogdanoviq, si dhe me sekretarin shtetëror të Ministrisë së Kulturës të Sllovenisë, Jans Shkoberne ...

Foto_turcija

Повеќе...

Mинистерот за култура Асаф Адеми се обрати на Третата светска конференција за туризам и култура во Турција

Mинистерот за култура Асаф Адеми денеска имаше официјално обраќање во рамките на Третата светска конференција за туризам и култура „За доброто на сите“,  која се одржува од 3 до 5 декември во Истанбул, Турција, во организација на Владата и на Министерството за култура и туризам на Република Турција, Светската туристичка организација (UNWTO) и УНЕСКО ...

Turcija_640_-1

Повеќе...

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, mbajti fjalim në Konferencën e Tretë Botërore mbi Turizmin dhe Kulturën, në Turqi

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot mbajti fjalim në kuadër të Konferencës së Tretë Botërore mbi Turizmin dhe Kulturën “Për të mirën e të gjithëve”, që mbahet prej dt. 3 deri më 5 dhjetor në Stamboll të Turqisë, që e organizon Qeveria dhe Ministria e Kulturës dhe Turizmit e Republikës së Turqisë, Organizata Botërore e Turizmit (UNWTO) dhe UNESCO ...

Turcija_640_-1

Повеќе...

Mинистерот за култура Асаф Адеми присуствува на Третата светска конференција за туризам и култура која се одржува во Турција

Министерството за култура на Република Македонија ве информира дека во периодот  од 3 до 5 декември 2018 година, министерот за култура Асаф Адеми присуствува на  Третата светска конференција за туризам и култура, „За доброто на сите“,  која е во организација на Владата и Министерството за култура и туризам на Република Турција, Светската туристичка организација (UNWTO) и УНЕСКО ...

Turcija_2

Повеќе...

Ministri i Kulturës Asaf Ademi është duke marrë pjesë në Konferencën e Tretë Botërore të Turizmit dhe Kulturës të mbajtur në Turqi

Ministria e Kulturës e Republikës së Maqedonisë Ju informon se në periudhën prej 3 deri më 5 dhjetor të vitit 2018, ministri i Kulturës, Asaf Ademi, është duke marrë pjesë në Konferencën e Tretë Botërore mbi Turizmin dhe Kulturën me temë “Për të mirën e të gjithëve”, organizuar nga Qeveria dhe Ministria e Kulturës dhe Turizmit të Republikës së Turqisë, Organizatën Botërore e Turizmit (UNWTO) dhe UNESCO ...

Turcija_2

Повеќе...

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia