Интервју

Интервју за TELEGRAF.mk

---12aa-320

Интервју: Лесно е да се критикува, тешко е да се создава

logo_-_telegraf_1a-200

Жал ми е што не можеме да направиме споредба со некои инвестиции од времето на СДСМ во областа на културата ...

Повеќе...

Интервју за Македонско радио

Трета светска конференција за меѓурелигиски дијалог

Повеќе...

Реализирани крупни културни настани и проекти

Kanceska-Milevska_1-320Д-Р ЕЛИЗАБЕТА КАНЧЕСКА – МИЛЕВСКА, МИНИСТЕР ЗА КУЛТУРА

ИНТЕРВЈУ ЗА МАРИЛИ:

Повеќе...

Културата надвор од дневната политика

Elizabeta_Kanceska-Milevska-320САБОТА, 26 ЈАНУАРИ 2013  ДНЕВНИК

logoA

ИНТЕРВЈУ:ЕЛИЗАБЕТА KАНЧЕСKА-МИЛЕВСKА,

МИНИСТЕРKА ЗА KУЛТУРА

Јас сум зачудена од фактот што од СДСМ ги окарактеризираа проектите и уметниците како изветвени и анонимни. Дали за нив сите режисери што работат претстави во театрите се анонимни? А во моментов Унковски режира во МНТ, а до крајот на годинава на премиери ќе работат и Иван Поповски, Александар Поповски, Славенски, Бузалкова, Миленковски, Kочовски, Милчин, Георгиевски

Повеќе...

Времето ќе покаже какво значење има проектот „Скопје 2014“

Elizabeta_Kanceska-Milevska_2B-320

logo-250

ИНТЕРВЈУ - Петок, 18 јануари 2013г


Повеќе...

Македонија има многу што да промовира и покаже!

intervju-Vecer-Elizabeta_Kanceska-Milevska-320ИНТЕРВЈУ 5, 6, 7 и  8 ЈАНУАРИ 2013г Вечер

Повеќе...

Интервју за радио Дојче веле со министерката за култура Елизабета Канческа-Mилевска

ИНТЕРВЈУ ЗА РАДИО ДОЈЧЕ ВЕЛЕ со министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска емитувано на 26.12.2012 година

Повеќе...

Функциите се минливи, пријателите остануваат - Интервју на министерката за култура за Grazia

grazia-intervju

Гостување на министерката за култура во празничното издание на емисијата „Радио спектар“ на Македонското радио - Радио Скопје

Разговорот го водеше Тони Цифровски, уредник на Редакцијата за култура и уметност на Македонското радио-Радио Скопје 

Radio_Skopje_1

Повеќе...

Интервју на министерот за култура на РМ, Елизабета Канческа-Милевска за кинеското радио „Интернационал“. Пекинг 17.11.2011 Интервју на министерот за култура на РМ, Елизабета Канческа-Милевска за кинеското радио „Интернационал“. Пекинг 17.11.2011

Прочитајте го целото интервју

kultura_logo_2

oglas

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia