Алаѓозовски: „Да обезбедиме културна демократија во Македонија!“

alagjozovski_rok_tribina

На трибината „Rock’n’Roll-от како Soundtrack за новото Министерство за култура на  Македонија“, што се одржa на 6 јуни 2017 во Џебното кино на Младинскиот културен центар во Скопје, министерот за култура Роберт Алаѓозовски најави нова стратегија за развој на културата и нов акциски план.

Во неговото обраќање, министерот ги повика претставниците на музичката алтернативна и рок сцена да се здружат што поскоро и да се договорат околу нивните приоритетни потреби.

Погледнете го обраќањето на министерот на трибината, кое го пренесуваше во живо Цивил Медиа: