Многу вложуваме во културата и уметноста, очекуваме резултати од сите

Интервју за Вечер

logo_vecer_1_200


EKM_2_vecer_640Повеќе новини отколку во сите години наназад се поместени во новиот Конкурс за финансирање проекти од национален интерес во културата, кој беше објавен деновиве. Тоа е поводот за разговор со министерката за култура Канческа-Милевска која за ВЕЧЕР објаснува дел од измените во најголемиот конкурс од областа на културата во Македонија

ПОДИГНИ ИНТЕРВЈУ