Закони

Филтер по Наслови      Прикажи #  
# Наслов на артиклот Кликови
1 Закон за прогласување на Старото градско јадро на Битола за културно наследство од особено значење („Службен весник на Република Македонија бр. 169/15). 321
2 Закон за прогласување на Старото градско јадро на Кратово за културно наследство од особено значење („Службен весник на Република Македонија бр. 144/14). 231
3 ЗАКОН ЗА ИЗДАВАЧКАТА ДЕЈНОСТ 3772
4 ЗАКОН ЗА ФИЛМСКА ДЕЈНОСТ 6706
5 ЗАКОН ЗА ПОДДРШКА НА ДОМАШНАТА МУЗИЧКА ПРОДУКЦИЈА 5287
6 ЗАКОН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО СВЕТСКОТО ПРИРОДНО И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ВО ОХРИДСКИОТ РЕГИОН 3433
7 ЗАКОН ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА СПОМЕНИЧКАТА ЦЕЛИНА КРУШЕВО ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОД ОСОБЕНО ЗНАЧЕЊЕ - АПРИЛ 2012 4173
8 ЗАКОН ЗА АРХИВСКИ МАТЕРИЈАЛ 10418
9 ЗАКОН ЗА ДРЖАВНИТЕ НАГРАДИ 3868
10 ЗАКОН ЗА НАЦИОНАЛНИОТ УМЕТНИК НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 4891
11 ЗАКОН ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА СТАРОТO ГРАДСКО ЈАДРО НА ОХРИД ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОД ОСОБЕНО ЗНАЧЕЊЕ 5031
12 ЗАКОН ЗА МУЗЕИТЕ 7708
13 ЗАКОН ЗА КУЛТУРАТА 17803
14 ЗАКОН ЗА ФИЛМСКИОТ ФОНД НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 4062
15 ЗАКОН ЗА БИБЛИОТЕКИТЕ 7057
16 ЗАКОН ЗА УПОТРЕБАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК 9433
17 ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО 15100
18 ЗАКОН ЗА МЕМОРИЈАЛНИТЕ СПОМЕНИЦИ И СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА 3801
19 ЗАКОН ЗА ЗАДОЛЖИТЕЛНИОТ ПРИМЕРОК 4014
20 ЗАКОН ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА СТАРАТА СКОПСКА ЧАРШИЈА ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОД ОСОБЕНО ЗНАЧЕЊЕ 4176
kultura_logo_2

oglas

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia