Конкурс на Фондацијата за македонски јазик “Небрегово” за текстови за монографијата „Како го читам Конески“

Фондацијата за македонски јазик “Небрегово” распишува конкурс за испраќање текстови за монографијата „Како го читам Конески“, како дел од едицијата „Македонски збор“.

koneski

Заинтересираните можат да земат учество во оваа монографија со свое видување на одделни аспекти од научното, уметничкото и општественото дело на Конески.

Текстовите со обем не поголем од еден авторски табак да се испратат најдоцна до 31 март 2018 година во електронска форма на е-пошта: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .

Контакт адреса за дополнителни прашања и објаснувања:   Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia