Конкурси

Филтер по Наслови      Прикажи #  
# Наслов на артиклот Датум Кликови
1 Повик за проекти: Волонтери за Светско наследство за 2018 година на УНЕСКО Понеделник, 20 Ноември 2017 1298
2 Конкурс за учество во финансирање проекти од програмите на Креативна Европа (2014-2020) - потпрограма Култура и Култура 2007-2013 на ЕУ за 2018 година Вторник, 31 Октомври 2017 2731
3 Конкурс за стручно усовршување на уметници и дефицитарни стручни кадри во областа на театарот, музиката, танцот, литературата, визуелните уметности, архитектурата и дизајнот и заштитата на недвижното, движното и нематеријално културно наследство за 2018 г Понеделник, 16 Октомври 2017 6023
4 Конкурс за проект за учество на Република Македонија на 16-тата Интернационална изложба на архитектура во Венеција во 2018 година Четврток, 12 Октомври 2017 1179
5 Годишни конкурси за финансирање на проекти од национален интерес во културата за 2018 година по дејности и области Сабота, 30 Септември 2017 20025
6 Конкурс на Фондацијата за македонски јазик “Небрегово” за текстови за монографијата „Како го читам Конески“ Понеделник, 25 Септември 2017 1378
7 Повик за „Поддршка на европски проекти за соработка“ во рамки на програмата „Креативна Европа - Култура (2014-2020)“ за 2018 година Петок, 22 Септември 2017 2738
8 Повик за аплицирање на програмата за размена „Artist-in-Residence Programme 2018“ Петок, 22 Септември 2017 1892
9 Отворен повикот за учество на Меѓународниот фестивал „Сараевска зима“ Четврток, 21 Септември 2017 1851
10 МАНИФЕСТАЦИЈА „НОВ КУЛТУРЕН БРАН“2017 Понеделник, 31 Јули 2017 11051
kultura_logo_2

oglas

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia