Mинистерката за култура оствари билатерална средба со министерот за култура и туризам на Република Турција, Ертугрул Гунај


Во срдечна и пријателска атмосфера, двајцата министри за култура ги потврдија добрите културни врски што постојат меѓу двете земји, како и постојаните заложби на двете страни за нивно унапредување. Беше истакната и одличната соработка во издавачката дејност, со посебен акцент на проектите за превод на турски автори на македонски јазик што ги реализира Министерството за култура на Македонија.

turcija_bilateralna (1)turcija_bilateralna (2)turcija_bilateralna (3)turcija_bilateralna (4)turcija_bilateralna (5)turcija_bilateralna (6)turcija_bilateralna