Промовирана публикацијата „Религијата и културата – нераскинлива врска меѓу народите“

Mинистерот за култура Елизабета Канческа-Милевска на 27.03.2012 во Музејот на македонската борба за државност и самостојност се обрати на промоцијата на петјазичното издание на публикацијата „Религијата и културата – нераскинлива врска меѓу народите“, посветена на Втората светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог која во 2010 година се одржа во Охрид 

На свеченоста, пред присутните гости беше претставена и скратената верзија на ДВД-то со документарниот филм во кој на високопрофесионален начин е овековечена мисионерската далекувидост на втората светска конференција во градењето на мирот.

Religija_2012_2Religija_2012_3Religija_2012_6Religija_2012_9Religija_2012_a10Religija_2012a_Religija_2012a_1