Доделување на првите 40 решенија за национални пензии

Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски на 03.03.2012 ги додели првите 40 решенија за национални пензии во согласност со измените на Законот за културата. Доделувањето на пензиите каде присуствуваше и министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска е потврда на грижата за уметничките вредности на делата создавани од македонските културни творци кои овозможија нашата земја да биде дел од светската културна ризница.

nacionalni_penzii_1nacionalni_penzii_10nacionalni_penzii_11nacionalni_penzii_12nacionalni_penzii_13nacionalni_penzii_2nacionalni_penzii_3nacionalni_penzii_4nacionalni_penzii_5nacionalni_penzii_6nacionalni_penzii_7nacionalni_penzii_8nacionalni_penzii_9