Работната посета на националните установи од областа на културата во Битола

Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска на 24.12.2011 во рамките на работната посета на Битола оствари средба со директорите на националните установи од областа на културата во овој град, како и со градоначалникот на општина Битола, Владимир Талески. Канческа-Милевска ги посети Заводот за заштита на спомениците на културата и музеј – Битола, Универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“, Центарот за култура, Народниот театар Битола, како и Музејот на албанската азбука.

ministerka_poseta_albanska-2ministerka_poseta_biblioteka-11ministerka_poseta_biblioteka-15ministerka_poseta_biblioteka-9ministerka_poseta_muzej-11ministerka_poseta_muzej-17ministerka_poseta_muzej-25ministerka_poseta_muzej-26ministerka_poseta_teatarck-19ministerka_poseta_teatarck-28ministerka_poseta_teatarck-36

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia