Промовирани реновираните дуќани за занаети во Скопската чаршија

01_dukjani_stara_carsija_640x400Во Старата скопска чаршија денеска министерката за култура на Република Македонија, Елизабета Канческа-Милевска, и градоначалникот на град Скопје, Коце Трајановски, и претставници од општина Чаир, ги предадоа во употреба реновираните четири дуќани на улица „Пушкарска“, кај Музеј на Македонија, наменети за производи од старите традиционални занаети во изумирање.

01_dukjani_stara_carsija_640x40005_dukjani_stara_carsija06_dukjani_stara_carsija09_dukjani_stara_carsija