Американски грант од 97.000 долари за заштита на Златковата кула во Кратово

kratovo_grant_03_naslovna_640x400Денеска министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска со амбасадорот на САД во Република Македонија, Пол Волерс потпиша договор за доделување на грант во висина од 97.700 илјади американски долари за комплетно ентериерно уредување на Златковата кула, на еден од највредните примероци на градби кои стилски и колористички се вклопени во старото градско јадро на Кратово.

kratovo_grant_01kratovo_grant_03_naslovna_640x400kratovo_grant_03akratovo_grant_08

     

...