Министерката за култура се обрати на Третиот светски форум за култура и културни индустрии

02_fir__640400Канческа-Милевска, која беше клучен говорник на панел–дискусијата чиј модератор беше советникот на Генералниот директор на УНЕСКО, Франциско Бандарин, нагласи дека е инспиративно и потикнувачки што за една глобална и актуелна тема како што е културата и нејзиниот одржлив развој, се дебатира токму во Фиренца, градот кој е еден од историските столбови на италијанската и европската култура

01_fir_02_fir__64040004_fir__640