Одлука за доделување на државната награда „Мајка Тереза“ за 2014 година

Одлука за доделување на државната награда „Мајка Тереза“ за 2014 година

            Одборот за доделување на државната награда „Мајка Тереза”, во согласност со Законот за државните награди („Службен весник на РМ” бр.52.06), Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди (,,Сл.весник на РМ,, бр.54/07 и 74/12) и Правилникот за работа на Одборот  на својата седница одржана на 16.6.2014 година донесе

О Д Л У К А

за доделување на државната награда „Мајка Тереза” во 2014 година за особено значајни остварувања од интерес на државата во областа на хуманоста и човечката солидарност и за поттикнување, унапредување на меѓусебното разбирање и развој на соработката како меѓу народите, така и меѓу припадниците на различните заедници, култури и вери

            I. За остварување во областа на хуманоста и човечката солидарност државната награда и се доделува на:

- Поликсена Илиоска

            II. Оваа Одлука стапува во сила од денот на донесувањето, а ќе биде објавена во „Службен весник на РМ”.

            Наградата  на добитникот ќе биде врачена на 26.8.2014 година во 14 часот (вторник) во Собранието на Република  Македонија .

ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОДБОРОТ

ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДРЖАВНАТА

НАГРАДА „МАЈКА ТЕРЕЗА“,

проф. д-р Горан Ајдински

kultura_logo_2

ohridsko_leto_nova-2

 
    

Линкови

vladamkpretsedatel

sobraniee-demokratija-banner

uslugigovmkkomisija-za-pris-jk

sekretarijatzaeuinvest-macedonia

uzknunesco

ohridsko-letongm

mobmf

logo_tanec

exploring-macedonia